VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șase candidați, înscriși pentru funcția de procuror general

Prelungirea concursului pentru funcția de procuror general cu mai mult de o lună a adunat șase pretendenți. Este vorba despre un jurist, doi avocați și trei procurori, inclusiv actualul procuror general interimar.

Candidații care și au depus dosarele sunt juristul Andrei Coca, avocații Ilie Rotaru și Serghei Perju. De asemenea, la șefia procuraturii pretind procurorul Igor Demciucin, adjunctul procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi, și actualul procuror general interimar, Ion Munteanu.

Consiliul Superior al Procurorilor a anunțat în luna octombrie concurs pentru selectarea candidatului la funcția de procuror general, termenul limită pentru depunerea dosarelor de concurs fiind data de 22 noiembrie 2023. După ce la concurs s-au înscris doar doi candidați, avocatul Ilie Rotaru și procurorul Igor Demciucin, CSP a decis prelungirea concursului până în 29 decembrie.

Procurorul general Alexandru Stoianoglo a fost suspendat la începutul lunii octombrie 2021, iar la sfârșitul lunii septembrie 2023 a fost eliberat din funcție. Interimatul a fost exercitat de către Dumitru Robu, apoi de Ion Munteanu.

Potrivit Regulamentului privind modul de organizare și desfășurare a concursului, Consiliul Superior al Procurorilor, în termen de 20 de zile lucrătoare de la data-limită de depunere a dosarelor de participare, examinează, în ședință închisă, conținutul acestora și printr-o hotărâre motivată decide asupra listei candidaților care îndeplinesc condițiile de participare la concurs și stabilește data desfășurării interviului.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.