VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șase birouri mobile au fost donate Serviciului Vamal al Republicii Moldova

USAID Moldova a donat Serviciului Vamal șase birouri mobile. Ceremonia de transmitere a avut loc astăzi, la postul vamal Leușeni.

Potrivit unui comunicat remis presei, spațiile mobile de lucru sunt necesare pentru desfășurarea controalelor cu o singură oprire la frontiera Republicii Moldova cu România.

Birourile mobile donate de USAID Moldova sunt similare cu containerele intermodale standard cu dimensiuni de 6 x 2.4 m, ceea ce permite transportarea lor cu camioane marfare obișnuite.

Acestea sunt izolate fonic și termic, au iluminat interior performant și sistem de electrificare care permit racordarea simplă la rețea.

Interiorul este amenajat cu 4 posturi de lucru în format de ghișeu, complet mobilate și dotate cu echipamentele necesare, inclusiv calculatoare, imprimante, safeuri și minimul necesar de confort – echipamente de aer condiționat și frigidere. Finisajele permit utilizarea birourilor atât în condiții de vară, cât și de iarnă.

Instituirea controlului coordonat pe principiul o singură oprire în punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni-Albița, pe sensul de intrare în România, va fluidiza traficul transfrontalier, iar pentru implementarea unui astfel de proiect este necesară asigurarea funcționarilor cu condițiile, bunurile și serviciile necesare de lucru. Or, deja beneficiind de aceste birouri mobile, echipate integral, putem spune că în mare parte, din punct de vedere tehnic și logistic, suntem pregătiți pentru proiectul pilot cu partea română, iar aceasta se datorează partenerilor americani care au reacționat prompt la solicitarea noastră și în termeni extrem de restrânși ne-au asigurat cu această infrastructură mobilă”, a declarat directorul Serviciului Vamal, Igor Talmazan, în cadrul discursului său.

În cadrul evenimentului E.S. Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon, a menționat: „atunci când Guvernul Republicii Moldova, în parteneriat cu omologii din România, a decis să înființeze posturile vamale comune pentru a accelera procedurile aferente traversării frontierelor, a elimina blocajele și a reduce timpul de așteptare pentru transportatori, noi am sprijinit această decizie pe deplin. Astfel, la solicitarea Serviciului Vamal, am reacționat în mod prompt și am livrat aceste birouri mobile prin intermediul Programului USAID Reforme Instituționale și Structurale în Moldova (MISRA)”.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.