VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Sărbătoarea la Casa Regală! Custodele Coroanei României, Margareta, fiica regelui Mihai, împlinește azi 75 de ani

Astăzi, 26 martie 2024, Custodele Coroanei Române, Margareta, fiica regelui Mihai I, își sărbătorește ziua de naștere. Majestatea Sa împlinește 75 de ani.

„Majestatea Sa își sărbătorește ziua de naștere în familie și mulțumește din inimă tuturor celor care i-au trimis gânduri bune și i-au adresat urări cu această ocazie! La rândul său, MS Margareta Custodele Coroanei urează tuturor o primăvară cu pace sufletească, speranță și zile senine!”, a transmis Familia Regală pe pagina de socializare.

Totodată, Casa Regală anunță că, miercuri, 27 martie, atunci când se fac 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România, premierul R. Moldova, Dorin Recean, şi soția sa, Stela Recean, vor fi primiți, la Palatul Elisabeta.

La vizită vor lua parte ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Victor Chirilă, şi alţi reprezentanţi ai misiunii diplomatice.

Amintim, ieri, 25 martie, Custodele Coroanei Române, Margareta, şi Principele Radu l-au primit, la Palatul Elisabeta, pe preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, discuţiile vizând aspecte legate de felul în care Coroana Română contribuie, pe plan intern şi extern, la procesul de aderare a Chişinăului la Uniunea Europeană.

Actualul șef al Familiei Regale s-a născut la Lausanne, în Elveţia, pe 26 martie 1949. Majestatea Sa Margareta este prima fiica a Regelui Mihai I al României şi a Reginei Ana. A fost oficial desemnată Principesă Moștenitoare în anul 1997 și numită Custodele Coroanei române în anul 2007. Regele Mihai a murit în decembrie 2017, la vârsta de 96 de ani, fiind răpus de leucemie. Suveranul a condus România în calitate de monarh între 1940 și 1947, an în care a fost obligat de comuniști să părăsească țara, acolo unde a revenit abia peste 45 de ani.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.