VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Săptămâna trecută, în R. Moldova, au fost înregistrate 2 decese cauzate de COVID 19

În Republica Moldova, în perioada 30 octombrie – 5 noiembrie, au fost înregistrate 355 de cazuri de COVID-19, dintre care, 25 de cazuri la copii. Totodată, au fost înregistrate 2 cazuri de deces ca rezultat al infecției.

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), în săptămâna trecută a fost atestată o descreștere de 4,6% comparativ cu perioada 23-29 octombrie. În aceeași perioadă, au fost efectuate 11116 teste, cu 3,4% mai puține comparativ cu săptămâna precedentă.

Totodată, responsabilii din cadrul ANSP menționează că numărul cazurilor de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IARCS) este în descreștere. Pe parcursul săptămânii trecute, au fost înregistrare 5340 de cazuri de IACRS, majoritatea fiind la copii de până la 14 ani (62%).  Totodată, 201 persoane diagnosticate cu infecții respiratorii au fost spitalizate.

Specialiștii recomandă respectarea principalelor măsuri de protecție, printre acestea – păstrarea distanței sociale, evitarea locurilor aglomerate; respectarea regulilor de igienă a mâinilor, igiena respiratorie; respectarea măsurilor sanitare la locul de muncă, cu aerisirea spațiilor închise, purtarea măștilor în instituțiile medicale și adresarea la medicul de familie la apariția primelor simptome ale infecțiilor respiratorii acute, inclusiv gripa și COVID-19.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.