VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

„Sandu nu ține cont de rezultatele alegerilor”. Kremlinul, despre declarațiile președintei privind lipsa dialogului dintre R. Moldova și Rusia

Maia Sandu nu ține cont de rezultatele alegerilor municipale, unde partidul său a pierdut. Astfel a comentat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov afirmațiile președintei Maia Sandu cu privire la lipsa unui dialog între R. Moldova și Federația Rusă.

Președinta Maia Sandu a declarat la 13 noiembrie la Radio Moldova că între țara noastră și Rusia nu există un dialog deoarece Moscova nu respectă R. Moldova și cetățenii moldoveni.

„Acest dialog nu are loc din momentul când Rusia a pornit războiul asupra Ucrainei, din momentul când Federația Rusă și-a propus să răstoarne Guvernul de la Chișinău, și-a propus să destabilizeze prin toate căile Republica Moldova și din momentul în care F. Rusă a decis să reducă semnificativ volumul de gaze naturale în pofida faptului că Moldovagaz a plătit pentru tot gazul consumat. Noi am avut o atitudine constructivă și am anunțat asta din 2021. Dar atitudinea noastră se bazează pe respect pentru cetățeanul nostru. Noi suntem aici ca să purtăm de grijă cetățenilor moldoveni. În momentul în care Federația Rusă nu respectă cetățenii noștri, nu avem ce să discutăm. În momentul în care Federația Rusă ucide oameni nevinovați în Ucraina, e foarte greu să discutăm despre ceva. Noi suntem o țară prietenoasă și ne dorim să avem relații bune cu toată lumea. Politica noastră externă se bazează pe interesul Republicii Moldova și a cetățenilor noștri. În momentul în care cineva arată lipsă totală de respect pentru cetățenii noștri, atunci relația evident că nu are cum să fie bună”, a spus șefa statului.

În replică, Dmitri Peskov a declarat că rezultatul alegerilor locale din Republica Moldova ar fi demonstrat că cetățenii moldoveni își doresc dezvoltarea relațiilor cu Federația Rusă.

„Doamna Sandu nu ia în calcul rezultatele alegerilor municipale, unde partidul său nu a fost deloc susținut. Iar rezultatele arată exact contrariul: oamenii susțin mai mult forțele politice care sunt în favoarea unei abordări mai echilibrate a relațiilor internaționale. Acest lucru înseamnă, printre altele, nu o linie intenționată de reducere a oricărui dialog cu Rusia”, a spus acesta citat de presa rusă de stat.

Peskov a menționat că „în Moldova există mulți susținători ai dezvoltării relațiilor cu țara noastră. Știm despre acest lucru. Și rezultatele ultimelor alegeri municipale au demonstrat foarte clar acest lucru”.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.