VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Sandu, despre inițiativa Bucureștiului de a interveni pentru apărarea cetățenilor din afara granițelor: Președintele Iohannis de mai multe ori a spus că România nu va abandona R. Moldova

Cea mai importantă sarcină a autorităților este să păstreze pacea în R. Moldova, iar R. Moldova poate conta pe sprijinul României și al altor state europene în acest sens, susține președinta Maia Sandu.

Solicitată să comenteze discuțiile de la București pe marginea proiectul legii apărării naționale, care oferă în premieră puteri președintelui să decidă intervenții în afara statului național pentru a apăra românii aflați în pericol, Maia Sandu a făcut referire la declarațiile președintelui Klaus Iohannis, transmite Ziarul Național.

„România a susținut mereu Republica Moldova în timpuri mai bune și mai dificile, iar președintele României Kaus Iohannis a spus de multe ori că România nu va abandona niciodată Republica Moldova. Putem conta pe suportul României, putem conta și pe suportul altor țări europene. Acum, însă, cea mai importantă sarcină pentru noi acum este să păstrăm pacea în Republica Moldova și vom face totul pentru asta”, a declarat Maia Sandu miercuri, la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, unde a discutat, alături de premierul Belgiei, Alexander de Croo, cu mai mulți tineri din Chișinău despre viitorul european al R. Moldova.

Amintim, președintele României va putea dispune, la propunerea prim-ministrului, „măsurile necesare pentru protejarea cetățenilor români aflați în pericol în afară teritoriului național”, potrivit unui proiect de lege privind apărarea națională a României, supus dezbaterilor publice de către Ministerul Apărării Naţionale de la București.

Potrivit inițiativei, „măsurile necesare” nu se limitează doar la trupele militare, ci pot implica și alte tipuri de intervenții, în scopul contracarării amenințărilor hibride.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.