VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova își propune să aibă un stoc minim obligatoriu de gaze de 15% din consumul anual

Legislația națională ar putea prevedea, din acest an, o obligație de stocare a gazelor naturale de cel puțin 15 la sută din consumul anual. Prevederea se regăsește într-un proiect de hotărâre a Guvernului supus consultărilor publice.

„Proiectul Hotărârii Guvernului privind instituirea obligației de stocare a gazelor naturale – asigurăm stocuri de gaze naturale în volum de 15% din consumul mediu anual. La fel cum face Uniunea Europeană. Stocurile de securitate se iau în considerare la calcularea ponderii de 15%”, se arată într-un comunicat al Ministerului Energiei.

De asemenea, instituția își propune să promoveze creșterea securității energetice și prin două acte normative supuse dezbaterilor publice.

Este vorba despre Proiectul Hotărârii Guvernului privind stocurile de securitate de gaze naturale – „anul acesta vom crește stocurile de la 8 zile până la 10 zile consum de iarnă”, precizează ministerul.

Totodată, urmează să fie aprobat și un Regulament și Plan de acțiuni privind situațiile excepționale în sectorul gazelor naturale. „Ultimii 2,5 ani, țara noastră a trecut prin criza energetică. Am învățat lecțiile și îmbunătățim mecanismele de intervenție”, se mai arată în comunicatul Ministerului Energiei.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.