VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Sandu, despre fuga cetățenilor ruși din Federația Rusă: Riscurile de securitate sunt mari, însă situația este ținută sub control

Președinta țării, Maia Sandu, a comentat fuga cetățenilor ruși din Federația Rusă. În cadrul unei conferințe de presă, șefa statului a subliniat că riscurile de securitate sunt mari, însă autoritățile monitorizează cetățenii ruși care se întorc în R. Moldova, astfel încât situația în țară să nu fie destabilizată.

Riscurile de securitate sunt mai mari astăzi ca altădată din cauza acestui război. Așa cum au informat instituțiile noastre este pus în aplicare acest filtru care să asigure că oameni cu intenții proaste, care vor să destabilizeze situația în R. Moldova să nu poată să ajungă în țară. Sunt mulți concetățeni de ai noștri care au cetățenia R. Moldova, dar și a Federației Ruse. Sunt oameni care sunt la ei acasă și aceștia sunt cei mai mulți. Sunt și o parte din cetățeni ruși care nu dețin cetățenia R. Moldova în raport cu ei există mecanisme care ne asigură nouă siguranța în țara noastră. Lucrurile sunt ținute sub control. Nu există probleme majore pe această cale. Monitorizăm în continuare situația și vom acționa în funcție de ce se va întâmpla”, a precizat Maia Sandu.

Amintim că președintele Vladimir Putin a anunțat miercuri, 21 septembrie, o mobilizare militară parțială în Rusia pentru îndeplinirea obiectivelor „operațiunii militare speciale” în Ucraina. Astfel, sute ce bărbați au fugit din țară pentru a nu fi trimiși să lupte în Ucraina.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.