VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Sandu, despre alegerile din Găgăuzia: Faptul că o grupare criminală reușește să cumpere voturi, asta nu este democrație, asta este corupție!

„Faptul că o grupare criminală reușește să cumpere voturi, asta nu este democrație, asta este corupție”. Astfel a comentat președinta țării, Maia Sandu, alegerile pentru funcția de bașcan al Găgăuziei.

În cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei șefa statului a subliniat că Consiliul Electoral din Găgăuzia a avut cel mai important rol în validarea mandatului Evgheniei Guțul.

Consiliul electoral din Găgăuzia are cel mai important rol, pentru că, dacă facem o paralelă, Comisia Electorală Centrală poate să conteste, deci pot să conteste anumiți participanți în proces sau Comisia Electorală Centrală. E clar că acolo la Consiliul electoral din Găgăuzia nu a existat mare interes pentru alegeri libere și corecte și, mă rog, deja putem să discutăm dacă instituțiile de ordine din Republica Moldova și-au făcut suficient de bine munca, dar avem suficiente probe, inclusiv din partea instituțiilor neguvernamentale, despre faptul că s-au comis abuzuri. Lucrurile s-au întâmplat, repet, eu respect alegerea cetățenilor, dar cei aleși trebuie să înțeleagă că democrația înseamnă să respecți legile țării și să lucrezi pentru cetățeni, pentru că dacă cei aleși vor lucra pentru o grupare criminală, atunci, la un moment, lucrurile vor fi sancționate”, a declarat Maia Sandu.

Întrebată de jurnalista Valentina Ursu dacă există riscul ca la alegerile generale din toamnă să fie repetată situația din Găgăuzia privind coruperea alegătorilor, șefa statului a răspuns:

Există riscuri, dacă instituțiile statului nu vor fi vigilente. Bineînțeles, alegerile din toamnă nu vor fi organizate de Consiliul electoral din Găgăuzia, vor fi organizate de Comisia Electorală Centrală și, respectiv, aici vorbim deja despre o instituție responsabilă și care își dorește să avem alegeri libere și corecte, dar toată lumea, toate instituțiile trebuie să-și învețe lecția, pentru că o grupare criminală nu înseamnă democrație, faptul că o grupare criminală reușește să cumpere voturi, asta nu este democrație, asta este corupție”, a explicat Maia Sandu.

Evghenia Guțul a câștigat la alegerile bașcanului Găgăuziei în al doilea tur. Aceasta a luptat cu socialistul Grigore Uzun și l-a învins, acumulând cu aproximativ 3000 de voturi mai mult.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.