VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Săli de operații pentru nou-născuți renovate la Institutul Mamei și Copilului

Sălile de operații pentru nou-născuți de la Centrul de Chirurgie Pediatrică al Institutului Mamei și Copilului au fost renovate capital în urma unei investiții de 1,5 milioane de lei a Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

De asemenea, au fost reabilitate saloanele de trezire postoperatorie, precum și sala de operații colorectale. În cadrul proiectului investițional, au fost efectuate o serie de lucrări esențiale de reparație la nivelul pereților, tavanului, pardoselii, montarea instalațiilor sanitare și electrice, instalarea unor sisteme de ventilare, semnalizare de incendiu și control al accesului în sălile de operație etc.

În sălile renovate sunt realizate intervenții de urgență și programate pentru nou-născuți și copii de vârstă fragedă cu malformații și patologii dobândite colo-proctologice. Modernizarea sălilor de operație va contribui și la diminuarea riscului de complicații severe, precum infecțiile septice.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.