VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Comisia Vetting începe evaluarea candidaților non-judecători la funcții în cele două Colegii specializate ale CSM

Comisia Vetting anunță că începe evaluarea candidaților non-judecători propuși de Parlament pentru funcțiile vacante în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și candidaților la funcții în cele două colegii ale CSM: Colegiul pentru selecția și cariera judecătorilor și Colegiul disciplinar al judecătorilor.

Cinci candidați non-judecători la CSM, înscriși în concurs după 1 septembrie 2023, și 12 candidați la funcții în Colegiile specializate ale CSM au fost notificați cu privire la inițierea procedurii de evaluare.

Comisia a transmis candidaților formularele Declarației de avere și interese personale și formularul Chestionarului de Etică. Declarația urmează a fi completată cu informațiile relevante și prezentată Comisiei în termen de 7 zile din data recepționării notificării, în timp ce Chestionarul va fi completat voluntar.

Prin depunerea declarațiilor, candidații confirmă responsabilitatea privind veridicitatea și plenitudinea datelor prezentate. După primirea documentelor, Comisia Vetting va efectua o analiză detaliată a veniturilor și proprietăților candidaților și ale familiilor acestora.

Conform sursei citate, printre dosarele candidaților la CSM care au fost depuse la concurs în cadrul Parlamentului se numără trei persoane care au promovat evaluarea Comisiei Pre-Vetting. Acestea nu au fost transmise Comisiei Vetting și nu vor fi evaluate repetat. Totodată, printre candidații la CSM și Colegiile CSM sunt subiecți care au aplicat pentru mai multe funcții concomitent.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.