VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Salariile femeilor din UE, cu 13% mai mici decât lefurile bărbaților

Femeile din ţările membre ale Uniunii Europene câştigă mai puţin decât bărbaţii pentru aceeaşi muncă prestată, diferenţa medie între salariile lor fiind de 13%. Concluzia se regăsește într-o analiză a Comisiei Europeane făcută în contextul Zilei europene a plăţii egale.

Astfel, la fiecare 1 euro plătit unui bărbat, o femeie primeşte 87 de cenţi, arată raportul executivului UE. În acest an nu s-a înregistrat niciun progres în direcţia egalizării nivelului de remunerare între bărbaţi şi femei, au declarat vicepreşedinta CE pentru valori şi transparenţă, Vera Jourova, şi comisarul european pentru egalitate, Helena Dalli, citate de Agerpres. 

Raportul CE subliniază importanţa transparenţei cu privire la salarii, astfel încât femeile să poată combată discriminarea legată de remunerare. În luna iunie a acestui an a intrat în vigoare directiva europeană privind transparenţa remunerării şi acest lucru înseamnă că, în viitor, angajatorii vor trebui să le comunice angajaţilor cât de mult câştigă alte persoane, în medie, pentru a face aceeaşi muncă sau o muncă echivalentă. Ţările membre UE vor trebui să transpună directiva în legislaţiile lor naţionale până cel mai târziu în iunie 2026.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.