VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

S-a încheiat prima etapă de reconstrucție a Stației Electrice de la Vulcănești

Prima etapă a lucrărilor de reconstrucție a Stației Electrice Vulcănești a fost finalizată. În cadrul acesteia, echipamentele primare de 400 kV, instalate acum mai bine de 50 de ani, au fost demontate și înlocuite.

Acestea includ întrerupătoare cu aer comprimat, care au fost substituite cu întrerupătoare moderne cu izolație în SF6, precum și separatoare și transformatoare de măsură de curent și tensiune. Schema conexiunilor primare a fost ajustată pentru a asigura o funcționare mai fiabilă în contextul sincronizării cu ENTSO-E, transmite Moldpres.

În total, în cadrul primei etape de reconstrucție au fost instalate două întrerupătoare de 400 kV, trei seturi de transformatoare de măsură curent de 400 kV; două seturi de transformatoare de măsură tensiune de 400 kV; șapte separatoare de 400 kV.

Lucrările au inclus și protecția anticorozivă a construcțiilor metalice și nivelarea teritoriului stației.
Prin înlocuirea echipamentului primar, Î.S. „Moldelectrica” va spori fiabilitatea sistemului electroenergetic al Republicii Moldova.

Lucrările sunt parte a componentei C din programul de Reabilitare a rețelelor de transport Î.S. Moldelectrica. În ultimele două săptămâni, personalul Î.S. Moldelectrica a lucrat în regim nonstop pentru a reconecta circuitele secundare de comandă și control la echipamentele primare nou montate, pentru a ajusta echipamentele și pentru a reancora linia de 400 kV Isaccea la noua celulă de 400 kV.

A doua etapă a lucrărilor va avea loc în toamna acestui an.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.