VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Rușii închid vămile pentru camioanele din Polonia

Moscova contraatacă la sancțiunile impuse de Polonia, în special în comerț. Duma de Stat cere guvernului să interzică tranzitarea teritoriului Rusiei de către camioanele poloneze, transmite kommersant.ru.

Autorii documentului susțin că aceste măsuri reprezintă un răspuns la cel de-al cincilea pachet de sancțiuni al UE privind interzicerea camioanelor rusești și belaruse pe teritoriul comunității. De asemenea, s-a propus interzicerea vânzării de combustibil la prețuri interne pentru șoferii de mașini cu numere poloneze.

Potrivit președintelui Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, în urma acestor restricții Polonia va pierde venituri de 8,5 miliarde de euro.

„Conducerea Poloniei trebuie să răspundă pentru demolarea monumentelor soldaților și ofițerilor noștri, pentru politica rusofobă. Să dea explicații acum de ce două mii de companii poloneze de transport vor falimenta”, a scris Volodin pe o rețea socială.

Relațiile ruso-poloneze au escaladat după ce autoritățile de la Varșovia au confiscat clădirea școlii de limbă rusă de la Ambasada Rusiei, pe 29 aprilie. Pe 15 mai, premierul polonez Mateusz Morawiecki a declarat că autoritățile vor continua să lucreze la confiscarea proprietăților misiunii diplomatice ruse. Între timp, Varșovia nu exclude și ruperea relațiilor diplomatice cu Rusia.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.