VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rușii din afară reacționează dur. „Amiaza împotriva lui Putin”, o acțiune ce consolidează rușii din diasporă

Rușii din diasporă, organizați într-o acțiune masivă contra liderului de la Kremlin, Vladimir Putin. Un val enorm de alegători din orașele din afara Rusiei au convenit asupra unei acțiuni împotriva liderului de la Kremlin, Vladimir Putin. Inspirați de un apel al văduvei lui Aleksei Navalnîi, Iulia, în cele mai mari orașe străine, la ora 12.00, rușii au anunțat manifestația „Amiaza împotriva lui Putin”.

Una dintre cele mai mari cozi s-a format la Ambasada din capitala Kîrgîzstanului, Bișkek. Aproximativ două mii de oameni au venit acolo, anunță The Insider. Rândurile au ajuns la peste 250 de metri.

Și în capitala Armeniei, Erevan, înainte de apelul „Amiaza contra lui Putin”, la secția de votare din oraș s-a făcut un rând de peste 600 de metri.

O situație similară se observă în cele mai mari două orașe din Kazahstan, Astana și Almatî. Alegerile prezidențiale din Rusia se încheie duminică, 17 martie, la ora 20.00, după trei zile de vot. Scrutinul nu e așteptat să aducă nicio surpriză. Putin va câștiga un nou mandat la Kremlin, cel de-al cincilea, care îi va consolida puterea până în 2030, scriu publicațiile occidentale și ruse. Ziua de duminică este marcată de cozi la secții de votare în mai multe orașe, inclusiv în urma îndemnului lansat de Navalnîi înainte de moarte: la ora 12.00, rușii au fost chemați să meargă în număr mare la secții, într-o formă de rezistență care nu le va aduce probleme cu legea rusă.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.