VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rusia şi-a reluat participarea la acordul asupra exporturilor de cereale ucrainene

Rusia a anunţat miercuri, 2 noiembrie că şi-a reluat participarea la acordul asupra exporturilor de cereale ucrainene, după ce a primit „garanţii scrise” din partea Ucrainei cu privire la demilitarizarea culoarului maritim utilizat pentru transportul cerealelor, scrie presa rusă.

Ministerul rus al Apărării spune că, datorită participării ONU și Turciei, s-au primit garanții scrise din partea Ucrainei că „coridorul de cereale” nu va fi folosit de Kiev pentru a desfășura operațiuni militare împotriva Rusiei.

„Am reușit să obținem garanțiile scrise necesare din partea Ucrainei de a nu utiliza coridorul umanitar și porturile ucrainene desemnate pentru exportul de produse agricole pentru acțiuni militare împotriva Rusiei, trimise la Centrul Comun de Coordonare (JCC) la 1 noiembrie 2022″, a declarat Ministerul Apărării.

„Federația Rusă consideră că garanţiile primite până în prezent par a fi suficiente şi îşi reia punerea în aplicare a acordului”, a anunţat ministerul rus .

Rusia a acuzat Ucraina că a folosit navele civile și culoarul de transport pentru cereale pentru a lansa în Marea Neagră dronele navale care au atacat sâmbătă navele ruse de război din portul Sevastopol (Crimeea).

Astfel, Rusia a anunțat pe 29 octombrie că nu mai participă la Inițiativa Grânelor de la Marea Neagră, pretinzând că nu mai poate „garanta securitatea navelor civile”, după un atac cu drone asupra flotei sale.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.