VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rusia pregătește un atac masiv cu rachete, anunță Comandamentul militar Sud al Ucrainei

Federația Rusă se pregătește să lanseze o nouă lovitură masivă pe teritoriul Ucrainei, a declarat purtătoarea de cuvânt a Comandamentului Operațional „Sud”, Natalia Gumeniuk.

„Inamicul și-a pregătit lansatoarele de rachete la bazele lor, acestea sunt echipate și gata de atac. Deși nu toate sunt complete, ne amintim că la începutul anului au fost folosite în timpul atacurilor masive cu rachete. Și ținând cont de analiza generală, ținând cont de pauza pe care a avut-o inamicul și pregătirile pentru așa-zisele alegeri pe care le promovează atât de activ, putem spune că acum există un oarecare calm, dat nu e exclus să fie o liniște înainte de următoarea furtună”, a declarat Natalia Gumeniuk, citată de Unian.

Chiar dacă navele rusești sunt la bazele lor, asta nu înseamnă că nu există niciun pericol, a adăugat Gumeniuk.

„Chiar dacă navele cu lansatoarele de rachete sunt amplasate la bazele lor, vom vorbi despre faptul că durează 2-3 ore pentru a ajunge în serviciul de luptă. Prin urmare, monitorizăm rapid situația și anunțăm dacă se schimbă”, a explicat purtătorul de cuvânt. Totodată, în contextul imaginilor apărute ieri în spațiul public cu un grup de soldați ruși uciși pe un câmp, Natalia Gumeniuk a confirmat că forțele ucrainene au lovit un teren de antrenament militar rusesc în zona ocupată a regiunii Herson, ucigând aproximativ 60 de soldați ruși. Oficialul nu a precizat când a avut loc atacul și nici ce tip de armament a fost folosit.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.