VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Deputați moldoveni participă la reuniunea de iarnă a Adunării Parlamentare a OSCE

Doi deputați participă la cea de-a 23-a Reuniune de iarnă a Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, care are loc la Viena, Austria.

Parlamentul Republicii Moldova este reprezentat la reuniune de către deputații Veronica Roșca, șefa delegației Parlamentului la AP OSCE, și Gheorghe Ichim.

Dezbaterea generală din cadrul reuniunii de iarnă va avea ca subiect „Securitatea europeană astăzi și mâine: Perspective parlamentare asupra viitorului OSCE”.

Reuniunea va mai include sesiuni ale celor trei comitete generale ale Adunării Parlamentare. Membrii Comitetului general pentru afaceri politice și securitate vor aborda, în cadrul unei dezbateri speciale, subiectul privind activitatea OSCE în Ucraina în timpul războiului de agresiune al Rusiei. Agenda Comitetului general pentru democrație, drepturile omului și chestiuni umanitare va include dezbaterea specială privind disidenții politici și prizonierii politici. În cadrul Comitetului general pentru afaceri economice, știință, tehnologii și mediul înconjurător va fi supus dezbaterii subiectul privind inteligența artificială: o avansare tehnologică cu implicații în securitate.

Adunarea Parlamentară a OSCE reprezintă un for interparlamentar format din 57 de state membre.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.