VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rusia instituie un nou embargo pentru fructele și legumele din Republica Moldova

Fructele și legumele moldovenești nu vor mai putea fi exportate în Rusia din 4 decembrie. Interdicția a fost introdusă de Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Rusiei (Rosselhoznadzor), care susține că revine, astfel, la restricțiile din 2022.

„Motivul interdicției este depistarea periodică a dăunătorilor în legume și fructe care pot provoca prejudicii de miliarde producției agricole rusești, precum și lipsa de răspuns din partea agenției competente din Republica Moldova la sesizările Rosselhoznadzor cu privire la fiecare caz și neîndeplinirea măsurilor eficiente de prevenire a furnizării de produse contaminate”, se arată în comunicatul oficial al Serviciului Fitosanitar din Rusia.

În 2022, interdicția Rosselhoznadzor a fost instituită pentru toate raioanele țării, în afară de regiunea transnistreană.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.