VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rusia avertizează Occidentul că va reacționa dur dacă i se „fură” activele

Rusia a avertizat marţi Occidentul că va reacţiona dur dacă Statele Unite şi Uniunea Europeană confiscă active ruseşti în valoare de sute de miliarde de dolari.

După ce forţele ruse au invadat Ucraina în februarie 2022, SUA şi aliaţii lor au interzis tranzacţiile cu banca centrală a Rusiei şi cu Ministerul de Finanţe de la Moscova, blocând în Occident active suverane ruseşti de circa 300 de miliarde de dolari, scrie Reuters citat de Agerpres.

UE a adoptat luni o lege pentru rezervarea profiturilor generate de activele blocate ale băncii centrale a Rusiei. Măsura este primul pas către utilizarea sumelor respective în vederea reconstrucţiei Ucrainei.

„Asta înseamnă furt: însuşirea a ceva ce nu îţi aparţine”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, postului de radio Sputnik, preluat de agenţia TASS. „Având în vedere că ţara noastră a calificat asta drept furt, vor fi trataţi ca hoţi”, a adăugat ea, insistând: „nu ca manipulatori politici, nu ca tehnologi supraevaluaţi, ci ca hoţi”.

Rusia a afirmat că dacă i se vor confisca proprietăţi, va confisca la rândul său active americane şi europene. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.