VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 1000 de familii au beneficiat deja de indemnizația unică la naștere, dublată în acest an

De la începutul acestui an, 1059 de familii au beneficiat de indemnizația unică la nașterea copilului în valoare de 20 de mii de lei, alocație dublată la sfârșitul anului trecut. Sumele au fost achitate din oficiu de Casa Națională de Asigurări Sociale, fără a fi necesară depunerea unor documente de către părinți.

Începând cu 1 ianuarie 2024, indemnizația unică la nașterea copilului a fost majorată cu 9 068 de lei, de la 10 932 la 20 000 de lei. Potrivit informațiilor CNAS, la situația din 12 februarie, a fost finanțată plata indemnizațiilor unice la naștere, indemnizațiilor pentru creșterea/îngrijirea copilului, indemnizațiilor pentru creșterea copiilor gemeni, indemnizațiilor paternale, dar și pensiilor și alocațiilor sociale, în  valoare  totală de 174,26 milioane lei. Pentru a ridica banii, beneficiarii se vor adresa la instituţia bancară unde sunt deserviţi sau la orice oficiu poştal din ţară.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.