VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

În condițiile unei situații energetice dramatice, premierul trebuie să meargă în Rusia pentru a negocia cu Kremlinul un preț mai bun la gaz, opinie

În condițiile unei situații energetice dramatice, premierul Natalia Gavrilița trebuie să meargă în Rusia pentru a negocia cu Kremlinul un preț mai bun la gaz. O spune ex-vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, potrivit căruia Chișinăul trebuie să obțină un dialog cu partea rusă, iar în timpul negocierilor să forțeze cartea regiunii transnistrene.

Ex-vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, spune că tariful mare la gaz creează o situație extrem de complicată atât pentru consumatorii casnici, cât și pentru agenții economici. Mulți dintre cei care folosesc gaz în procesul de producere vor fi nevoiți să-și sisteze afacerile, spune Slusari.

„Chiar dacă livrările nu vor fi întrerupte  de către Gazprom și nu va fi schimbată formula, acest tarif care ar putea crește până la 30 de lei, este insuportabil nu doar pentru populație.

Dar pentru agenții economici situația este complet dramatică, se vor distruge ramuri întregi ale economiei”, a spus ex-vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la JurnalTV.

Recent, președintele Moldovagaz Vadim Ceban a anunțat că în luna august Republica Moldova achită 1458,5 de dolari pentru mia de metri cubi de gaze naturale cumpărate de la Gazprom, față de 980 de dolari, cât a plătit în luna iulie. Astăzi, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică se întrunește în ședință pentru a examina solicitarea Moldovagaz de majorare a tarifului la gaz pentru consumatori.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.