VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rusia anunță oficial că nu va mai relua livrările de gaze naturale către Europa, până la ridicarea completă a sancțiunilor

Rusia anunță oficial că nu va mai relua livrările de gaze naturale către Europa, până la ridicarea completă a sancțiunilor. Kremlinul speră ca europenii să-și tragă liderii la răspundere, transmite Financial Times.

Kremlinul a anunțat că Rusia nu va relua complet livrările de gaze naturale către Europa până când „vestul, în mod colectiv” nu va ridica sancțiunile împotriva Moscovei, impuse după invazia în Ucraina.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, a dat vina pe sancțiunile impuse de UE, Marea Britanie și Canada pentru închiderea conductei Nord Stream 1, „din motive tehnice”.

Problemele de pompare a gazelor au apărut din cauza sancțiunilor introduse de țările occidentale împotriva țării noastre și a mai multor companii. Nu există alte motive care ar fi putut cauza această problemă de pompare”, a spus Peskov, potrivit agenției de știri Interfax.

Este pentru prima dată când Rusia condiționează deschis și direct livrarea gazelor de ridicarea sancțiunilor.

Gazprom a anunțat vineri că va opri aprovizionarea cu gaz prin conducta Nord Stream 1 pentru trei zile, din cauza unei defecțiuni tehnice, pe care a pus-o pe seama dificultăților de a repara turbinelor fabricate în Germania și Canada.

UE a anulat deja unele sancțiuni împotriva Rusiei în mod explicit pentru a permite repararea turbinelor respective. Liderii europeni au spus că nimic nu împiedică Gazprom să aprovizioneze continentul cu gaze și au acuzat Rusia că își transformă exporturile de energie în armă.

De partea cealaltă, oficialii ruși nici nu mai fac un secret din speranța că o criză energetică în Europa va slăbi sprijinul pentru Ucraina.

„Desigur, viața devine mai grea pentru oameni și companii din Europa. Oamenii simpli din aceste țări vor avea tot mai multe întrebări pentru liderii lor”, a transmis purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.