VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Moldsilva: Lemne de foc sunt suficiente pentru toți doritorii

Cererea pentru lemnul de foc din acest an a crescut de aproape două ori, comparativ cu anii precedenți, ajungând la 1,2 mln. de metri steri. Această cifră a fost estimată de către reprezentanții Ministerului Mediului, autoritățile locale, dar și cei de la Moldsilva. Felul în care a fost colectată o parte din informație a cauzat și o serie de neînțelegeri în rândul populației.

„Astfel, ministerul mediului propune ca toți cei care au nevoie de leme să le poată achiziționa la ocoalele silvice din apropiere, la prețul stabilit de Moldsilva”, a declarat pentru Vocea Basarabiei consultantul principal al serviciului de informare și comunicare cu mass-media, al Ministerului Mediului, Vladimir Madan.

„Ministerul a venit cu o propunere ca toți cei care au nevoie de lemne să poată să cumpere la ocoalele silvice din preajmă, iar prețul unui metru ster de lemn este cel stabilit de către Moldsilva și, nemijlocit, de ocoalele silvice. În linii mari, variază între 750 și 800 de lei. Se achită la contabilitatea ocoalelor silvice. Transportul este asigurat de cître familie. Nu ține de competența administrației publice locale, nici de a ocoalelor silvice”, a concretizat Vladimir Madan.

Totuși, pentru a simplifica procedura de livrare a masei lemnoase, specialiștii recomandă ca familiile cu venituri modeste să găsească o unitate de transport în comun, achitând, astfel, o sumă mult mai mică de bani. Vladimir Madan dă asigurări că fiecare cetățean va putea achiziționa cantitatea necesară de lemne.

„Fiecare din cei care vor solicita lemn, i se va oferi. Vom avea, cu siguranță, posibilități ca să utilizăm și măsuri alternative. Recent, a fost și o hotărâre de guvern în care se permite importul de resturi lemnoase. Asta ar însemna că vom avea ca alternativă brichete și tot felul de alte derivate, care ne vor permite să trecem cu bine peste această iarnă. Și Moldsilva ne asigură că lemne există pentru toți doritorii”, a adăugat Vladimir Madan.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.