VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rusia amenință cu ruperea relațiilor diplomatice cu SUA. Vezi mai jos motivele

Orice posibilă confiscare a activelor rusești de către Statele Unite va distruge complet relațiile bilaterale ale Moscovei cu Washingtonul. Avertizarea vine din partea șefului Departamentului nord-american din cadrul Ministerului rus de Externe, anunță TASS, citat de Hotnews.

„Îi avertizăm pe americani asupra consecințelor dăunătoare ale unor astfel de acțiuni care vor afecta permanent relațiile bilaterale, ceea ce nu este nici în interesul lor, nici în interesul nostru”, a declarat Alexandr Darkiev, care a refuzat să ofere detalii la ce active se referă.

Darkiev a spus că influența SUA asupra Ucrainei a crescut în măsura în care „americanii devin din ce în ce mai mult o parte directă în conflict”.

De asemenea, acest oficial de rang înalt a afirmat că Rusia a transmis Statelor Unite că legăturile diplomatice vor fi grav afectate și ar putea fi chiar întrerupte dacă Rusia va fi declarată „stat sponsor al terorismului”.

Darkiev a declarat că, dacă Senatul american va continua planurile de a clasifica astfel Rusia, acest lucru ar însemna că Washingtonul a depășit punctul de unde nu mai există întoarcere.

Luna trecută, doi senatori americani care doresc să adopte o lege prin care să desemneze Rusia drept stat sponsor al terorismului au vizitat Kievul pentru a discuta proiectul de lege cu Volodimir Zelenski.

Parlamentul leton a desemnat joi Rusia drept stat sponsor al terorismului din cauza războiului din Ucraina și a cerut aliaților occidentali să impună sancțiuni mai cuprinzătoare împotriva Moscovei.

Autor

  • Hadarca Natalia

    Producătoare la „Vocea Basarabiei”. A activat la publicațiile „Jurnal de Chișinău”, „Timpul”, „Adevărul”, „Evenimentul Zilei”. A fost desemnată printre cei 10 jurnaliști ai Anului 2011.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.