VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

„Poștașul sună întotdeauna de două ori”. „Poșta Moldovei” va fi reorganizată și s-ar putea să-l așteptați pe poștaș cu nerăbdare

Întreprinderea de stat „Poșta Moldovei” va fi reorganizată în societate pe acțiuni. Într-un proiect de hotărâre al Guvernului se menționează că astfel se dorește atragerea investițiilor din fonduri interne sau străine. Acest fapt, potrivit autorităților, va asigura o activitate stabilă, precum și o bună dezvoltare a întreprinderii, transmite IPN.

În ultimii cinci ani, se atestă o micșorare a investițiilor realizate de către „Poșta Moldovei” în sectorul serviciilor poștale. Anul de vârf a fost 2019, când s-au investit 19 milioane de lei. În 2020, au fost investite nouă milioane de lei, iar în 2021 – șase milioane de lei.

„Spre deosebire de instrumentele de datorie prin care banii împrumutați trebuie restituiți celor de la care au fost împrumutați, capitalul social reprezintă proprietatea continuă a companiei și astfel nu trebuie rambursat. Devenind co-proprietarii sau acționarii unei companii, investitorii își asumă responsabilitatea ca acea companie să fie profitabilă și să aibă succes. Pornind de la acest raționament, ÎS „Poșta Moldovei” a inițiat un plan de digitalizare şi modernizare atât a serviciilor prestate, cât şi a rețelei sale logistice prin atragerea investițiilor”, se arată în proiectul de hotărâre.

Proiectele investiționale inițiate includ câteva obiective strategice, printre care și construirea centrului de sortare şi procesare a poștei, dar și renovarea parcului auto. De asemenea, este vorba despre dezvoltarea rețelei informaționale, implementarea oficiilor poștale mobile, precum și de implementarea monedei electronice. Valoarea estimativă a investițiilor preconizate se cifrează la 20 de milioane de euro, acestea fiind evaluate pornind de la experiența altor operatori poștali cu condiții similare celor ale întreprinderii „Poşta Moldovei”.

Întreprinderea de stat „Poșta Moldovei” a fost fondată pe 15 aprilie 1993 ca operator național în domeniul serviciilor poștale.

Autor

  • Hadarca Natalia

    Producătoare la „Vocea Basarabiei”. A activat la publicațiile „Jurnal de Chișinău”, „Timpul”, „Adevărul”, „Evenimentul Zilei”. A fost desemnată printre cei 10 jurnaliști ai Anului 2011.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.