VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rusia a trimis până acum peste 100 de mii de pușcăriași pe fronturile din Ucraina

Peste 100 de mii de deținuți din închisorile rusești au fost trimiși să lupte în Ucraina de la începutul invaziei Rusiei. Datele au fost furnizate publicației Newsweek de către fondatorul proiectului Gulagu.net, Vladimir Osecikin, care le-a primit de la o sursă din Serviciul Federal al Penitenciarelor al Federației Ruse.

Datele, neconfirmate la nivel oficial, arată că jumătate dintre pușcăriași au fost recrutați de gruparea Wagner, condusă de controversatul lider mercenar Evgheni Prigojin, mort la sfârșitul lunii august. Ceilalți deținuți ar fi fost recrutați direct de Ministerul Apărării, mulți dintre care au semnat contracte cu grupul ”Redut”, o structură pseudo-privată a departamentului militar, creată la un moment dat pentru a concura cu Wagner. „Redut” recrutează prizonieri din închisorile din Mordovia, Tula, Ekaterinburg, Vladivostok, Belgorod, Perm, Bașkortostan, Sverdlovsk și Saratov.

Potrivit lui Osecikin, în fiecare săptămână, peste o mie de deținuți mor, în medie, pe fronturile din Ucraina. Potrivit estimărilor făcute de serviciile speciale ale Ministerului Apărării din Regatul Unit, din cei 290-350 de mii de soldați ai armatei ruse morți până în prezent, deținuții ar putea reprezenta până la 20 de mii.

Până la începutul lunii noiembrie, cel puțin 17 persoane care au comis crime grave și răsunătoare, printre care criminali în serie și violatori, și au mers să lupte în Ucraina au fost grațiați personal de președintele rus Vladimir Putin. Unii dintre ei au comis din nou crime, după ce s-au întors de pe front.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.