VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Acord semnat: Japonia oferă Moldovei 1,8 milioane de euro pentru susținerea fermierilor

Moldova va primi un grant de 300 de milioane de yeni japonezi (1,8 milioane de euro) pentru sprijinirea fermierilor. Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei a fost semnat astăzi la Chișinău.

Republica Moldova este afectată de repercusiunile războiului Rusiei în Ucraina. Are de suferit inclusiv sectorul agricol. Guvernul a reușit să atenueze impactul negativ datorită sprijinului partenerilor de dezvoltare, inclusiv din partea Japoniei. Acordul semnat astăzi demonstrează încă o dată sprijinul oferit țării și întărește capacitatea economiei, sectorului agricol și a fermierilor de a se dezvolta, a declarat vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, citat de IPN.

La rândul său, ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yamada Yoichiro, a remarcat că grantul va sprijini fermierii prin a le oferi îngrășăminte complexe la prețuri accesibile.

Războiul declanșat de Rusia în Ucraina a pus în dificultate și Moldova. Țara a trebuit să facă față mai multor provocări, dar a rezistat destoinic. Japonia privește Moldova nu doar ca pe un partener de dezvoltare economică, dar și un partener politic și diplomatic. Japonia a remarcat efortul Moldovei și o susține în parcursul său european”, a declarat acesta.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.