VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rusia a atacat Odesa cu rachete de croazieră: Sunt cel puțin patru răniți

Rusia a atacat luni cu rachete de croazieră oraşul Odesa din sudul Ucrainei, făcând patru răniţi şi provocând un important incendiu pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi, au anunţat autorităţile locale.

„Pe 24 iunie dimineaţa, ocupanţii ruşi au atacat regiunea Odesa cu două rachete de croazieră, după toate aparenţele de tip Iskander-K”, a anunţat pe Telegram comandamentul militar al forţelor aeriene din regiunea Sud.

Guvernatorul regiunii, Oleg Kiper, a explicat la televiziunea ucraineană că „s-a declanşat un incendiu pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi” şi că „pompierii depun acum eforturi pentru a împiedica focul să se răspândească”.

„Până acum, avem cunoştinţă de patru răniţi. Un bărbat de 48 de ani a fost de asemenea consultat de un medic pentru o rană la braţ”, a adăugat guvernatorul. O coloană groasă de fum se înălţa luni dimineaţa deasupra unei zone industriale situată nu departe de centrul Odesei, potrivit unui jurnalist al AFP şi televiziunii naţionale ucrainene. Imaginile arată o clădire cu acoperişul calcinat, a cărei faţadă a fost spulberată de o explozie.

„A fost distrus un depozit”, a precizat pe reţelele sociale comandamentul militar al regiunii, afirmând că este vorba de o „infrastructură civilă”, scrie digi24.ro.

„Atacul rus a lovit infrastructuri civile la Odesa. Echipele de salvare şi de urgenţă lucrează la faţa locului”, a declarat primarul oraşului Ghenadi Truhanov, pe Telegram.

Oraş-port la Marea Neagră, vital pentru exporturile ucrainene, Odesa este în mod regulat vizată de rachete şi drone ruse. În regiunea vecină Herson, un bărbat de 40 de ani a fost ucis în localitatea Stepanivka bombardată de forţele ruse, potrivit şefului administraţiei militare a zonei, care a explicat că alte două persoane au fost rănite. În nordul Ucrainei, două persoane au murit după ce „o maşină s-a izbit de o mină antitanc”, potrivit guvernatorului regiunii Harkov, Oleg Sinegubov.

Forţele ruse îşi continuă ofensiva în est, profitând de lipsa de soldaţi şi de muniţii a Kievului. „Bătălia pentru Novooleksandrivka continuă”, nu departe de Avdiivka, a amintit Statul Major ucrainean, în timp ce Moscova continuă să înainteze în ritm lent, după prăbuşirea acestui oraş minier în februarie. „Două atacuri au fost respinse” în sectorul Toreţk, a adăugat această sursă.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.