VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

România va sprijini Ucraina să transporte cereale

Președintele României, Klaus Iohannis, a precizat, luni, 17 iulie, la Summit-ul Uniunea Europeană – Comunitatea Statelor Latino-Americane și Caraibiene, că România va continua să sprijine Ucraina în efortul de a-și transporta grânele, în condițiile în care Rusia a denunțat acordul de transport pe Marea Neagră.

„În primul rând este regretabil că acea inițiativă pentru care trebuie să vedem că s-au implicat foarte mulți politicieni din toată lumea pare a nu avea un viitor strălucit”, a precizat președintele român, citat de BucPress.

Potrivit liderului de la Cotroceni, jumătate din exporturile de cereale ale Ucrainei au trecut prin România.

„Până acum, jumătate din cerealele ucrainene s-au exportat prin România, prin rutele logistice românești, le-am adaptat, le-am îmbunătățit și vom continua în acest fel. Noi credem că este important și bine să fim noi de partea Ucrainei și să sprijinim aceste exporturi. Vom face aceste lucruri și în continuare, pentru a preveni apariția unor sincope”, a subliniat Iohannis.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a menționat că „trebuie făcut totul ca transportul cerealelor să se facă prin Marea Neagră, chiar dacă Rusia se opune.

„Ne-au abordat companii, armatori. Au spus că sunt gata, dacă Ucraina le lasă să plece, iar Turcia continuă să le lase să treacă, atunci toată lumea este gata să continue să furnizeze cereale”, a menționat Zelenski.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.