VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Procedura de Pre-Vetting, criticată de procurorul interimar Ion Munteanu

Procurorul general interimar, Ion Munteanu, critică procedura de Pre-Vetting în cadrul căreia sunt aleși membrii Consiliului Superior al Procurorilor. Munteanu a declarat că întrebările puse în cadrul acestui exercițiu pun în situații dificile inclusiv pe cei care nu au nimic de ascuns și sunt bine intenționați. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la TVR, transmite ziua.md.

„După mine, procedura de pre-vetting este prea dură, colegi ai mei au fost puși în situația în care trebuiau să răspundă la întrebări pentru perioada în care nici nu erau procurori. Persoana poate chiar nu este rău intenționată, dar poate chiar nu are de unde prezenta respectivele dovezi ca să înlăture bănuială referitoare la proveniență”, a declarat procuror general interimar. 

Ion Munteanu susține că nemulțumirile în rândul procurorilor sunt mari și că ar trebui să ne așteptăm la un „val masiv de demisii”. 

„Cred că sistemul procuraturii trebuie să se pregătească pentru un val masiv de demisii, așa cred eu că asta o să se întâmple, pentru că cel puțin proiectul propus de legislativ prevede ca în cazul nepromovării procedurii de vetting rezultă interdicția de a ocupa o activitate juridică de la cinci la șase ani. Un aspect foarte bolnăvicios este lipsirea de cotizații unică la eliberare”, a mai spus Ion Munteanu.

Din 18 candidați doar opt au promovat procedura de Pre-Vetting. Printre cei care au picat aceasta evaluare se numără și Vasile Plevan, adjunctul interimar la Procuratura Anticorupție.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.