VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

România va acorda 10 milioane de euro pentru dezvoltarea satelor din R. Moldova

România va acorda 10 milioane de euro pentru primăriile și pentru dezvoltarea satelor din Republica Moldova. Anunțul a fost făcut premierul României, Marcel Ciolacu, la sesiunea ordinară a Adunării Generale a Asociației Comunelor din România.

„Să știți că, în ședință de guvern, împreună cu toți membrii Guvernului, am hotărât ca din Fondul de rezervă al primului-ministru să trimitem o parte din ajutorul pe care și l-a asumat România către Republica Moldova. Am trimis 10 milioane de euro, toate destinate administrațiilor locale și dezvoltării mediului rural din Republica Moldova”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de IPN.

Amintim, Guvernul României a aprobat, în luna martie 2023, printr-un acord, ajutorul oferit de București Republicii Moldova în sumă de 100 de milioane de euro. Documentul are drept scop consolidarea relațiilor de colaborare dintre România și Moldova prin intensificarea cooperării în sectorul energetic, transport şi infrastructură de transport, protecția mediului şi combaterea schimbărilor climatice, lucrări publice şi infrastructură, întreprinderi mici şi mijlocii, independența mass-media, reforma administrației publice, afaceri interne, sănătate, educație, cultură şi patrimoniu, cercetare şi turism.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.