VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

România și-a reiterat sprijinul pentru primăriile din R. Moldova în cadrul Forumului Internațional al Primarilor

Sprijinul pentru primăriile din R. Moldova a fost reiterat de ambasadorul de la București, Cristian-Leon Țurcanu, în cadrul celei de-a cincea ediții a Forumului Internațional al Primarilor, reuniune unde au participat aleși din România, Ucraina, SUA, Suedia, Marea Britanie, Canada, Germania, Polonia și alte state europene.

„Aleșii locali, reprezintă pe fiecare cetățean al comunității în parte. În fiecare zi, aleșii locali muncesc în beneficiul cetățenilor care au investit în ei încredere și speranță. Și tot aleșii locali sunt responsabili în fața cetățenilor, ale căror probleme și nevoi le cunosc cel mai bine. Acum, aleșii locali din R. Moldova au un avantaj în plus – sprijinul consistent venit din partea României și a Uniunii Europene. Acum, succesul proiectelor depinde de curajul, ambiția și hărnicia primarilor și consilierilor care se implică pentru accesarea fondurilor în interesul dezvoltării comunităților”, a declarat Cristian-Leon Țurcanu.

Ambasadorul a vorbit și despre contribuțiile și proiectele directe pentru autoritățile locale din R. Moldova.

„Pentru comunitățile din Republica Moldova, România a contribuit financiar prin multiple instrumente printre care aș aminti doar participarea la finanțarea programului Satul European, care a adus standarde europene în domeniile canalizării și infrastructurii în satele de pe malul stâng al Prutului. Prin astfel de proiecte, în contextul reformei administrației publice locale aflate în derulare, primăriile devin mai puternice, capătă experiența de a atrage investiții și fonduri europene și de a lucra la nivel local cu antreprenorii. Proiectele de cooperare dintre autoritățile locale din România și cele din Republica Moldova au presupus construirea / reamenajarea unor parcuri – spre exemplu, în urmă cu aproximativ un an am participat la inaugurarea Parcului din localitatea Băcioi, care a beneficiat de o contribuție semnificativă din partea municipiului Oradea și a Consiliului Județean Bihor. Sunt încrezător că beneficiile parcursului european al R. Moldova vor fi conștientizate și valorificate de către toți aleșii locali de pe acest mal al Prutului cât mai curând pentru un trai cât mai bun al tuturor cetățenilor”, a mai adăugat ambasadorul României.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.