VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

România se pregătește de un amplu exercițiu NATO la Marea Neagră

România se pregătește de cel mai mare exercițiu NATO. Peste 2.200 de militari din statele membre și partenere ale alianței şi 135 de mijloace tehnice vor participa, timp de două săptămâni, la exerciţiul multinaţional „Sea Shield 24”, care se va desfăşura Marea Neagră, în zona costieră şi în Delta Dunării, anunță Ministerul Apărării de la București, citat de Digi24.

Forţele Navale Române organizează, în perioada 8 – 21 aprilie, exerciţiul multinaţional „Sea Shield 24”, la care vor lua parte 12 state aliate şi partenere, precum Bulgaria, Franţa, Georgia, Grecia, Italia, Marea Britanie, Republica Moldova, Olanda, Polonia, Portugalia, Turcia şi Statele Unite.

„Peste 2.200 de militari şi 135 de mijloace tehnice (27 de nave maritime şi fluviale, 17 aeronave şi 91 de autovehicule şi ambarcaţiuni) se vor antrena în Marea Neagră, în zona costieră, pe fluviu şi în Delta Dunării, pentru misiuni de combatere a activităţilor ilegale pe mare şi fluviu, controlul maritim şi fluvial, căutare şi salvare pe mare, acordarea asistenţei unei nave aflate în dificultate şi asigurarea securităţii la nivelul infrastructurii critice”, transmite Ministerul Apărării.

Exercițiul NATO vine în contextul în care o dronă marină a fost găsită lângă Tuzla în această săptămână. Va fi folosită doar flota României, pentru că țările NATO nu au voie să aducă nave de război în Marea Neagră, Turcia nu permite acest lucru. Ceremonia de deschidere a exerciţiului va avea loc pe 8 aprilie în portul Constanţa.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.