VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Premierul Recean anunță o nouă numire la șefia Serviciului Vamal. „Fostul director a dat dovadă de maturitate”, a declarat șeful executivului

Premierul Dorin Recean anunță că în următoarele săptămâni Serviciul Vamal va avea un nou șef, numit oficial de Guvern. Șeful executivului apreciază „gestul de maturitate” al fostului director de la Vamă, care a demisionat în urma scandalului de corupție de la Aeroportul Internațional Chișinău ce i-a adus în fața procurorilor pe șapte inspectori vamali.

„Din memoria mea recentă, domnul Talmazan este primul oficial care și-a prezentat demisia de onoare… Chiar apreciez acest gest de maturitate”, a declarat Dorin Recean, citat de deschide.md.

Întrebat de jurnaliști când ar urma să fie numit un nou director al SV, șeful Executivului a precizat că acest lucru se va întâmpla în următoarele săptămâni.

Amintim, fostul șef al Serviciului Vamal, Igor Talmazan, și-a anunțat azi demisia, după un an și două luni de mandat. Printr-un mesaj, după ce a menționat recentul caz de reținere a unor inspectori vamali la Aeroportul Internațional Chișinău, demnitarul a declarat că își depune demisia de onoare.

„Totuși, mai este mult de lucru în domeniul integrității instituționale și eticii profesionale. Ultimul caz, în care au fost documentați la Postul Vamal Aeroport șapte inspectori vamali bănuiți pentru fapte de corupție, arată că mai este nevoie de multe eforturi. În calitate de conducător, sunt responsabil de buna administrare a Serviciului Vamal și îmi asum atât reușitele, dar mai ales eșecurile din perioada în care am condus Serviciul Vamal și consider că, în calitate de conducător al instituției, este necesar să-mi depun în semn de onoare demisia și să mă retrag din funcția de director al Serviciului Vamal”, a menționat Igor Talmazan.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.