VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

România reamintește că este dispusă să livreze gaze Moldovei

România este gata, la iarnă, să aprovizioneze Republica Moldova cu gaze naturale, în cazul în care țara noastră va avea probleme legate de alimentare în sezonul rece, transmite TVR, care îl citează pe ministrul Energiei de la București, Sebastian Burduja. 

Demnitarul a menționat că, deocamdată, Chișinăul nu a formulat vreo cerere în acest sens, însă România este gata să ajute Republica Moldova. 

„Suntem la 103% aproximativ grad de umplere, am făcut supraplinul. Este adevărat că ne-am arătat disponibilitatea și față de Republica Moldova și față de Ucraina. Noi ne-am manifestat această deschidere. Nu avem o solicitare formală în acest moment, urmează să vedem dacă pe parcursul lunilor următoare Republica Moldova va apela la noi și cu siguranță, așa cum am făcut-o întotdeauna, îi vom ajuta pe frații noștri de peste Prut”, a declarat Sebastian Burduja.

Amintim, în sezonul precedent, România a distribuit primul milion de metri cubi de gaze către Moldova la început de decembrie, cantitatea fiind livrată prin gazoductul Iași-Ungheni. Transmiterea primului volum a avut loc în toiul crizei energetice și a amenințărilor Rusiei din toamna anului 2022 de a tăia livrările.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.