VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

„România mea”, concurs de promovare a României în Republica Moldova

S-a dat startul primei ediții a concursului „România mea”, care are ca scop promovarea României în Republica Moldova prin utilizarea unei imagini plastice.

Potrivit Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chișinău, în cadrul acestei competiție pot participa copii și tineri din Republica Moldova, elevi de gimnaziu și de liceu, studenți în primii ani de facultate.

Operele tinerilor vor fi folosite ca element de identitate vizuală de către Ambasada României în cadrul mai multor instituții afiliate ei.

Tema concursului din acest an este „România mea”. Concurenții se vor putea înscrie la patru categorii de vârstă: 11-13 ani; 14-15 ani; 16-17 ani; 18-19 ani. Fiecare participant poate înscrie în concurs o lucrare originală de pictură, grafică, schiță, colaj sau desen, realizată în cărbune, ulei, guașă, acuarelă, creion, cariocă, tehnică mixtă sau alte materiale de pictură, de dimensiuni cuprinse între minimum A5 și maximum A4.

Concursul încurajează creativitatea și originalitatea. Lucrările care nu respectă aceste criterii sau care încalcă legea dreptului de autor nu vor fi admise.

Lucrarea trebuie să conțină numele clar al autorului, vârsta și data realizării. Lucrările pot fi trimise la acest e-mail: concurs.fapd@upsc.md, notează IPN. Juriul va desemna câte un câștigător din fiecare categorie de vârstă.

Cele mai originale 20 de lucrări, aproximativ cinci din fiecare categorie de vârstă, vor fi prezentate într-o expoziție în cadrul spațiilor Ambasadei României din Republica Moldova. Expoziția se va desfășura în perioada 1-31 decembrie 2023. Câștigătorii concursului vor fi premiați cu câte 250 de euro pentru primele trei categorii de vârstă și câte 500 de euro pentru categoria de vârstă 18-19 ani.

Lucrările înscrise în concurs vor fi evaluate de un juriu format din câte un specialist/expert cultural din Romania  și Republica Moldova, de ambasadorul României în Republica Moldova, de directorul ICR la Chișinău, de un art director de la o firmă de publicitate. Jurizarea se va realiza virtual, fără să implice costuri suplimentare.

Concursul este organizat de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, alături de Ambasada României la Chișinău și Facultatea de Arte Plastice și Design din cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.