VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

România cere la Bruxelles sancționarea oligarhilor pro-ruși din R. Moldova și constituirea misiunii civile a UE

Mai mulți miniștri de externe ai statelor membre ale Uniunii Europene, printre care și șeful diplomației de la București, Bogdan Aurescu au cerut luni la Bruxelles ca Uniunea Europeană să aplice sancțiuni pe numele oligarhilor ruși care încearcă să destabilizeze Republica Moldova. De asemenea, ministrul de externe al României, a solicitat constituirea unei misiunii civile a UE, care să se axeze pe sectorul de securitate din țara noastră.

„Voi atrage atenția asupra situației din Republica Moldova și asupra necesității de a sprijini Guvernul de la Chișinău, care este un guvern pro-european și pro-reforme. Trebuie să susținem în continuare procesul de reformă necesar pentru parcursul de integrare europeană al Republicii Moldova. Trebuie să continuăm eforturile în vederea constituirii misiunii civile [a UE], care să se axeze pe sectorul de securitate din Republica Moldova.

De asemenea, trebuie să continuăm eforturile în vederea constituirii regimului de sancțiuni care să vizeze acțiunile de destabilizare, îndreptate împotriva ordinii constituționale și a statului de drept, regim pe care l-am propus în cadrul precedentului Consiliu Afaceri Externe”, a declarat Bogdan Aurescu, înaintea participării la reuniunea miniștrilor afacerilor externe de la Bruxelles, potrivit unui comunicat emis de Ministerul de resort.

Totodată, în cadrul reuniunii comune a miniștrilor afacerilor externe și miniștrilor apărării din statele membre UE, care s-a desfășurat tot luni, ministrul Bogdan Aurescu a subliniat necesitatea menținerii și consolidării sprijinului pentru Ucraina, precum și pentru Republica Moldova.

Citește și: Bogdan Aurescu: Situația de securitate din R. Moldova va fi discutată la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din statele UE

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.