VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Bogdan Aurescu: Situația de securitate din R. Moldova va fi discutată la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din statele UE

Situația de securitate din Republica Moldova și acțiunile de destabilizare dirijate de Federația Rusă, în atenția Uniunii Europene. Evoluția evenimentelor de la Chișinău va fi discutată, luni, 20 martie, la inițiativa ministrului de externe de la București, Bogdan Aurescu, în cadrul reuniunii miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE – Consiliul Afaceri Externe (CAE), care va avea loc la Bruxelles.

Într-un comunicat emis de Ministerul român al Afacerilor Externe se menționează că șeful diplomației de la București, Bogdan Aurescu va face referiri la situația de securitate din Republica Moldova și acțiunile de destabilizare care vizează administrația pro-europeană.

În context, ministrul de externe al României va încuraja statele membre să continue transmiterea de susținere pentru guvernul pro-european din Republica Moldova.

Totodată, Bogdan Aurescu va solicita continuarea sprijinului UE pe multiple paliere pentru autoritățile de la Chișinău. 

„De asemenea, va sublinia necesitatea creării unui nou regim de sancțiuni, propunere pe care ministrul Bogdan Aurescu a lansat-o la CAE din luna februarie 2023, care să vizeze persoanele responsabile de acțiuni de destabilizare a Republicii Moldova, aspect la care România lucrează deja”, se menționează în comunicat.

Totodată, în cadrul reuniunii comune a miniștrilor afacerilor externe și miniștrilor apărării din statele membre UE, care se va desfășura tot astăzi, ministrul Bogdan Aurescu va sublinia necesitatea menținerii și consolidării sprijinului pentru Ucraina, precum și pentru Republica Moldova.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.