VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

România anunță un plan ambițios de dotare cu cărți a bibliotecilor din R. Moldova

Pentru acest an, autoritățile de la București anunță un proiect ambițios de dotare cu cărți a bibliotecilor naționale, raionale, orășenești și a instituțiilor din sate. Anunțul a fost făcut de Adrian Dupu, secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova a Guvernului României.

Demnitarul român a precizat că prin această inițiativă a răspuns mai multor apeluri bibliotecarilor din R. Moldova.

„Fondul de carte în limba română al bibliotecilor din Republica Moldova este insuficient, iar cel existent este în mare parte învechit. Din acest motiv, am răspuns apelurilor primite de la bibliotecarii din stânga Prutului pentru a venit în sprijinul iubitorilor de carte. În acest sens, am avut astăzi la Chișinău o întâlnire cu reprezentanți ai bibliotecilor naționale, raionale, orășenești și sătești.

Am trasat împreună cu ei liniile pentru proiectul pe care ni l-am propus de dotare cu cărți, atât în format fizic cât și digital, pe care dorim să îl implementăm în acest an. Am convenit asupra metodei de stabilire a necesarului și modului de repartizare, urmând să concretizăm celelalte detalii în cel mai scurt timp”, a declarat Adrian Dupu.

Realizarea proiectului va fi făcută cu sprijinul logistic al Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.