VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Integrarea europeană va oferi mai multe libertăți antreprenorilor, a declarat Maia Sandu la un forum dedicat afacerilor

În Moldova se poate face business cinstit, iar o economie mai puternică, integrată în piața unică europeană, înseamnă mai multe locuri de muncă bine plătite, mai multe contribuții la bugetul țării și mai multe investiții pentru îmbunătățirea condițiilor de viață ale oamenilor. Este mesajul transmis de șefa statului, Maia Sandu, în cadrul forumului dedicat afacerilor „EBA Business Outlook 2024”.

 „Uniunea Europeană înseamnă oportunități nemaiîntâlnite pentru economia Republicii Moldova. Mesajul meu către mediul de afaceri este să participe activ la procesul de aderare la UE și să privească acest efort ca pe o investiție într-un viitor mai bun și mai sigur pentru noi toți”, a declarat președinta.

De asemenea, Maia Sandu a punctat că prin reformele realizate în ultima perioadă deja s-a oferit mai multă libertate antreprenorilor, investitorilor, companiilor și întregii economii, mai mult spațiu în care afacerile pot crește și se pot dezvolta. Doar în 2023, prin măsurile de dereglementare adoptate, antreprenorii au economisit echivalentul a aproximativ 0,5% din PIB, iar peste jumătate din serviciile pe care le accesează mediul de afaceri funcționează în regim digital. 

„Uniunea Europeană ne-a deschis larg ușa, acum a venit timpul nostru să avansăm hotărâți pe această cale – singura șansă pentru transformarea Republicii Moldova într-un stat prosper, sigur și democratic.  Să avem încredere în Moldova Europeană!”, a conchis Președinta Maia Sandu.  

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.