VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rodion Burcă: Republica Moldova poate exista și în afara spațiului rusesc atât economic, cât și energetic

„În prezent R. Moldova este pe un plan secundar, căci Federația Rusă își concentrează toată atenția și toată energia pe Ucraina și pe ce se întâmplă acolo”. De această opinie este Rodion Burcă, participat la protestele din aprilie 2009 și invitatul jurnalistei Valentina Ursu.

Potrivit lui Rodion Burcă, Vladimir Putin nu are în prezent interes să schimbe guvernarea de la Chișinău căci nu are resurse pentru acest lucru.

Probabil se încearcă anumite acțiuni de destabilizare, dar deja nu mai cred că rușii se concentrează spre a produce ceva serios în Moldova azi, a schimba guvernarea, pentru că asta implică prea multe resurse pe care ei nu și le permit la moment. Declarații se fac, unele dintre ele sunt nu doar la adresa Republicii Moldova, sunt și la adresa Poloniei, și la adresa Finlandei, și a altor state. Deci sunt declarații sterile, de dragul electoratului”, a explicat Burcă.

Cât despre oamenii Moscovei la nivel politic, Rodion Burca a comentat:

Oameni ai Moscovei avem atât la nivel politic, nu mă refer doar la agenții FSB-ului, avem lideri politici pe care îi știm cu siguranță că sunt oamenii Moscovei și că urmează planurile trasate de Kremlin și, din păcate, o parte din electoratul nostru le dă posibilitatea să-și pună în aplicare o serie de acțiuni, o serie de planuri. Deja am vorbit despre nostalgie, mai este și influența mass-mediei proruse sau rusești, foarte mulți cetățeni de-ai noștri nu înțeleg că Republica Moldova poate exista economic și fără piața rusă, acesta este unul din principalii factori atunci când vine vorba de ce electoratul prorus își menține poziția pro-Kremlin. Ei nu înțeleg că Republica Moldova poate exista și în afara spațiului rusesc atât economic, cât și energetic. Iată din această cauză”, a explicat tânărul.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.