VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Nave cu cereale ucrainene blocate de Rusia în Marea Neagră

Aproximativ 50 de nave cu cereale ucrainene au fost blocate din nou de Rusia în Marea Neagră. În aceste condiții, Uniunea Europeană va continua să promoveze exportul de produse agricole ucrainene prin ”coridoarele de solidaritate” de la frontierele dintre Ucraina și UE, transmite Ukrinform.

Problemele apărute au fost abordate și de Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri Externe, Josep Borrell.

”Consecințele acestui război ne afectează pe toți. Rusia blochează din nou în Marea Neagră 50 de nave cu cereale necesare de urgență. UE sprijină eforturile ONU și va continua să promoveze exporturile prin „coridoarele de solidaritate” ale UE, care au făcut posibile livrări de 25 de milioane de tone de cereale”, a scris Josep Borrell pe o rețea socială.

La rândul său, ambasadorul Statelor Unite în Ucraina, Bridget Brink, a acuzat Rusia că încearcă să sugrume economia ucraineană și să încetinească fluxul de alimente, în loc să respecte termenele coridorului de cereale stabilite în acorduri.

Potrivit Ukrinform, astăzi, Federația Rusă a blocat pentru a doua oară inspecția navelor din apele teritoriale ale Turciei, care se îndreaptă prin „culoarul cerealelor”.

La 18 martie 2023, Ucraina, ONU și Turcia au convenit să prelungească Acordului de transport al produselor agricole din Ucraina prin Marea Neagră cu 120 de zile.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.