VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Roberta Metsola: Moldova este parte a familiei europene, iar această familie va fi mereu cu voi

Adunarea Națională ”Moldova Europeană” demonstrează încă o dată că moldovenii au viziuni occidentale, lucru important de reconfirmat într-un an când Republica Moldova urmează să lanseze negocierile cu UE în calitate de țară-candidată. Declarația a fost făcută de președinta Parlamentului UE, Roberta Metsola, în fața mulțimii adunate în PMAN.

”Vreau să vă aduc un mesaj. Europa este Moldova, iar Moldova este Europa. Este alegerea voastră de a parcurge acest drum european. Voi ați ales Europa, iar Europa vine spre voi. În Europa nu sunt puteri mari și mici, credem în oportunitățile tuturor, promovăm libertatea și egalitatea. Voi puteți face Europa mai puternică, deoarece credem în aceleași valori. Moldova este parte a familiei europene, iar această familie va fi mereu cu voi. Vrem ca tinerii moldoveni să aibă oportunități ca și copiii mei. Sunt onorată să fiu aici împreună cu Maia Sandu, un lider european care inspiră la schimbări, un președinte care are curaj. Vreau să stau lângă Maia Sandu și în acest an, când UE va lansa negocierile cu Republica Moldova în calitate de țară-candidată. Nu pot să nu menționez și faptul că Moldova stă fermă și în fața atacurile hibride și dezinformărilor din partea Rusiei”, a declarat Roberta Metsola în timpul discursului ținut din PMAN în fața mulțimii.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.