VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Roberta Metsola, întrevedere cu Natalia Gavrilița: Europa este alături de R. Moldova. Trebuie să rămânem puternici și uniți

„Europa este alături de R. Moldova și va rămâne alături de voi. Trebuie să rămânem puternici și uniți în convingerile noastre”. Declarația a fost făcută de președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, în cadrul unei întrevederi la Bruxelles cu premierul Natalia Gavrilița.

Roberta Metsola a apreciat efortul Guvernului și al oamenilor din Republica Moldova de a găzdui circa 100 de mii de refugiați și de a sprijini toți cetățenii ucraineni care au traversat teritoriul țării noastre.

Totodată, președinta Parlamentului European a confirmat că va participa la reuniunea Comunității politice europene din 1 iunie anul curent și a oferit  sprijinul său pentru organizarea reuniunii.

După întrevedere, Natalia Gavrilița a menționat că Guvernul își va orienta eforturile în următoarea perioadă de timp, pentru a armoniza legislația națională cu cea europeană. 

„Am discutat despre punerea în aplicare a celor nouă condiții formulate de Comisia Europeană pentru deschiderea negocierilor. Suntem gata să mergem mai departe pe această cale, în ciuda mai multor crize suprapuse. Ne propunem ca prioritate să asigurăm toate condițiile necesare pentru aderarea țării noastre la Uniunea Europeană”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița.

Șefa Executivului a mulțumit Parlamentului European pentru sprijinul ferm oferit Moldovei în calea spre aderarea la Uniunea Europeană.

„Ne propunem nu doar să fim beneficiari ai asistenței oferite de UE, ci și să contribuim, la rândul nostru, la securitatea la frontiere și la eforturile de asigurare a păcii și securității pe continentul european”, a adăugat Natalia Gavrilița. 

Menționăm că după întrevedere, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola și prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, au susținut o conferința de presă comună.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.