VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Riscurile pentru securitatea din sud-estul Europei, discutate de Dorin Recean cu președintele Bulgariei

Evoluțiile de securitate din regiune și încercările de destabilizare pentru subminarea integrării europene au fost printre subiectele abordate de premierul Dorin Recean în cadrul unei întâlniri cu președintele Bulgariei, Rumen Radev. Întrevederea a avut loc în cadrul Forumului Diplomației organizat în Antalya, Turcia.

Cei doi oficiali au discutat și despre provocările regionale și globale, reformele implementate de Guvernul de la Chișinău, precum și intensificarea colaborării moldo-bulgare.

 „În pofida tuturor provocărilor, aderarea la marea familie europeană este o prioritate și avansăm cu fermitate în implementarea reformelor necesare”, a declarat Dorin Recean. 

În alt context, oficialii au salutat înființarea în orașul Taraclia a sucursalei Universității „Anghel Kancev” din orașul Ruse, Bulgaria. Astfel, va fi îmbunătățită calitatea educației și formării profesionale pentru tinerii din sudul țării, condițiile de muncă pentru profesori, iar absolvenții vor primi diplome de studii la specialități acreditate și recunoscute în Europa.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.