VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rezultatele parțiale: Topul orașelor din R. Moldova cu cei mai activi alegători la alegerile europarlamentare

Peste 56,7 mii de moldoveni cu cetățenie română au votat deputații în Parlamentul European la cele 52 de secții de votare deschise în Republica Moldova, arată datele Autorității Electorale Permanente din România.

Voturile acordate de moldovenii cu cetățenia română reprezintă aproximativ 25% din numărul total de voturi înregistrat în diasporă – 216 mii de voturi în total.

Potrivit statisticilor, cei mai mulți alegători s-au încadrat în categoria de vârstă 45-64 de ani – peste 23,7 mii de alegător, scrie IPN. Alegători în categoria de vârstă de 65 de ani și peste – 12,7 mii, alegători în categoria de vârstă 35-44 de ani – 11,9 mii, alegători cu vârsta cuprinsă între 25-34 de ani – puțin peste 6 mii și 18-24 de ani – peste 2,2 mii de alegători.

Raportul total dintre femei și bărbați participanți la vot este de 28,5 mii de femei, la 28,1 mii de bărbați. Toți alegătorii sunt din mediul urban. Cei mai mulți alegători au votat la Chișinău, Orhei, Ungheni, Ialoveni și Hâncești.

Potrivit rezultatelor parțiale, în Republica Moldova alianța PSD-PNL a acumulat 55% din voturi, Alianța Dreapta Unită – în jur de 23%, Reînnoim Proiectul European al României (Reper) – 5,5%, iar AUR – 4,6%.

Votarea a început la ora 07.00 și s-a încheiat la 22.00.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.