VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”, aprobată de Parlamentul R. Moldova

Parlamentul susține integral cerințele din Rezoluția Adunării „Moldova Europeană. O hotărârea în acest sens a fost votată de 55 de deputați.

Astfel, Parlamentul susține integral cerințele cetățenilor Republicii Moldova incluse în Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”, adoptată în Piața Marii Adunări Naționale la 21 mai 2023.

Documentul declară în continuare ireversibilă calea de integrare și aderare europeană drept proiect de prioritate naţională al Republicii Moldova și cheamă întreaga societate, inclusiv toate forțele politice, să dea dovadă de maturitate, unitate și solidaritate pentru consolidarea dialogului politic și social în numele interesului național – aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Parlamentul invită societatea civilă, partidele politice parlamentare şi extraparlamentare să sprijine necondiţionat, indiferent de viziunile lor politice, implementarea cerințelor formulate în Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”, precum și a angajamentelor asumate în cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană din 3 martie 2022. De asemenea, sunt invitați liderii de opinie să comunice oamenilor despre obligaţiile şi beneficiile Acordului de asociere cu Uniunea Europeană pentru cetăţenii Republicii Moldova.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați din Fracțiunea PAS Proiectul de hotărâre intră în vigoare la data adoptării.

Amintim că, la 21 mai 2023, în Piața Marii Adunări Naționale s-a desfășurat Adunarea „Moldova Europeană”, un eveniment de importanță națională, organizat de autorități la inițiativa președintei Maia Sandu.

Cei peste 80 de mii de cetățeni din întreaga țară care au participat la eveniment, dar și conaționali din 33 de orașe europene și-au exprimat susținerea pentru parcursul european al Republicii Moldova. Cetățenii prezenți la Adunarea „Moldova Europeană” au votat o Rezoluție, prin care au afirmat aspirația Republicii Moldova de a deveni membru cu drepturi depline al Uniunii Europene.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.