VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rezidenții Parcului IT vor putea lucra din afara țării

Rezidenții Parcului IT își vor putea desfășura munca de la distanță, indiferent de locația salariaților. Cabinetul de miniștri a aprobat modificări la Legea cu privire la parcurile pentru tehnologia informației. 

Modificările au fost efectuate în scop de menținere a afacerilor curente din Republica Moldova, a forței de muncă în cadrul companiilor IT, dar și de relocare juridică, la noi în țară, a companiilor străine, care, din considerente regionale, nu își pot continua afacerile în țările de reședință.

Totodată, au fost extinse genurile de activitate desfășurate în cadrul parcului. În acest sens, se propun 4 tipuri noi de activitate care au tangență cu domeniul tehnologiei informației și ar fi eligibile pentru desfășurare în regimul parcului IT. Printre acestea se numără servicii de corectare și recondiționare digitală a culorilor, servicii de editare și proiectare a sunetului, înregistrări originale de sunet, servicii de proiectare tehnică pentru instalații industriale și manufacturiere. 

Noile activități vor stimula investițiile străine în țara noastră în domeniul cinematografiei, al audiovizualului, industriei muzicale și altor domenii conexe. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.