VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Restricții pentru localnicii din Bulboaca: Vor putea circula pe 1 iunie doar cu permise speciale

Timp de două zile, pe 31 mai și 1 iunie, agenții economici din Bulboaca din perimetrul Castelului Mimi, unde va avea loc Summitul Comunității Politice Europene, nu vor activa. În ziua Summitului, localnicii care activează sau au un motiv concret să plece din sat, vor putea face asta doar în baza unui permis special.

„Probabil orice localitate din țară și-ar dori să aibă Summitul la ei acasă. Noi suntem foarte bucuroși pentru că ne-au ales pe noi, localitatea Bulboaca. Sperăm ca toți, și noi, și voi, la un viitor mai bun”, a declarat primarul localității, Ion Berzoi, în cadrului unui tur de presă.

Potrivit lui, la Bulboaca lucrările de pregătire pentru Summit sunt realizate în proporție de 95%. Se mai fac lucrări ce țin de amenajare, plantări, cositul ierbii etc. Până acum, nemijlocit administrația publică locală a amenajat patru intrări, patru stații, o parcare etc. De asemenea, autoritățile locale s-au ocupat de iluminatul stradal în totalitate, dar și de două garduri, unul dintre care sub formă de tricolor cu o lungime de 30 de metri și cu o înălțime de 3 metri.

La fel, s-au făcut lucrări de pavare și au fost amenajate borduri. Au fost efectuate lucrări de reparație a traseului, inclusiv în intravilanul localității și a fost aplicat marcaj, potrivit IPN.

Potrivit primarului, agenții economici din apropierea locului unde se va desfășura Summitul CPE au fost deja informați despre faptul că nu vor activa pe data de 30 mai și pe 1 iunie. La fel, pe 1 iunie, oamenii care activează sau au un motiv concret să plece trebuie să se adreseze la primărie pentru a obține permis în acest sens. Și posesorilor de automobile poliția le eliberează permise speciale. Circulația va fi asigurată pe alte căi de acces, inclusiv prin extravilanul localități.

Summitul va avea loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanță de Chișinău.

Comunitatea Politică Europeană este un for guvernamental paneuropean înființat anul trecut, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, servind drept platformă care întrunește liderii europeni cu scopul a discuta și a identifica soluții pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea și reziliența energetică.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.